10x kraamcadeaus voor jongens

Er is een jongetje geboren, gefeliciteerd! Heeft jouw beste vriendin, je zus, je nicht of wie dan ook bij jou in de omgeving een kindje gekregen en is het een jongetje, dan moet je eigenlijk nu al na gaan denken over het perfecte kraamcadeau voor jongens. Er zijn heel veel dingen te bedenken als het gaat om geboortecadeaus voor ‘boys’ en wij zijn er om jou te helpen met het maken van de beste keuze. Of je nou kiest voor een nuttig kraamcadeau of juist eentje van hout, hier zijn tien leuke ideeën die je kunt gebruiken als je op zoek bent naar een stoer kraamcadeau voor een pasgeboren jongetje.

kraamcadeau jongen header 1

De meest stoere kraamcadeaus voor een jongen

Als je op kraamvisite gaat bij het pasgeboren ventje, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je een leuk, uniek en vooral stoer cadeau meebrengt. Toch is het lastig om leuk kraamcadeau voor jongens te vinden. Tegenwoordig is het ook echt niet meer zo dat je alles in het blauw hoeft te kopen. Je kan juist ook kiezen voor een stoere groene kleur, of juist meer een neutrale beige tint. Als je nog wat meer inspiratie op wilt doen kan je natuurlijk ook onze andere kraamcadeau ideeen bekijken.

1. Speelgoed

Als je een kraamcadeautje zoekt waar je direct mee scoort, dan is het natuurlijk wel speelgoed! Of het nou een simpele rammelaar is of blokken om mee te spelen. Onze favoriet is toch wel het speelgoed gereedschap. Zo wordt de handigheid al vroeg bijgeleerd en is het helpen klussen van papa of zelfs mama een leuke activiteit om samen te doen. Natuurlijk is er nog veel meer keuze zoals puzzels, stapeltorens en nog veel meer, maar wij vinden onderstaande cadeautjes toch wel erg leuk.

2. Loopwagen om te leren lopen

Na ongeveer 10 maanden worden de eerste stapjes al gezet. Leren lopen is een hele uitdaging, maar er gaat een hele nieuwe wereld open! Een loopwagen kan helpen bij het sneller leren lopen. Een loopwagen is niet alleen handig om mee te leren lopen, maar ook leuk om mee te spelen. De meeste loopwagens beschikken namelijk over allerlei speeltjes. Als je een cadeau wilt geven waar een pasgeboren jongen echt wat aan heeft, dan is dit kraamcadeau absoluut een aanrader.

3. Boekjes voor jongens

Met een leuk boekje zit je eigenlijk nooit fout. Voorlezen is zowel leuk voor ouder als kind en vormt dan ook de band. Kort voorlezen voor het slapen gaan is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het kind en de band met de ouders, maar ook voor het creëren van structuur en herkenning voor het kindje. Door ritme en regelmaat in te bouwen, weet het pasgeboren ventje dat het bedtijd is en dus tijd om te slapen. Onderstaande boekjes zijn erg leuk om te geven aan het pasgeboren jongetje.

4. Stoere loopfiets voor jongens

Dit is een kraamcadeau wat niet direct te gebruiken is, maar pas als het kindje een stukje groter is. Toch is dit een leuk kraamcadeau om te geven, want ouders krijgen vaal al veel andere cadeaus voor de eerste maanden. Daarnaast is een loopfiets natuurlijk ook gewoon stoer om te geven. Je hebt hierbij de keuze uit een aantal soorten loopietsen, maar onze favoriet is toch wel of de volledig houten loopfiets of een Veloretti loopfiets. De laatste optie is wel een duurder alternatief, dus dat geef je waarschijnlijk enkel aan je neefje of het pasgeboren kindje van één van je beste vrienden.

5. Badcapes & Badjasjes voor na het badderen

Een baby gaat ongeveer 2 tot 3 keer per week in bad en daar hoort natuurlijk een badcape bij. Met een badcape wordt de baby gemakkelijk afgedroogd, omdat de capes zijn gemaakt van fijne en zachte badstof. Wil je een kraamcadeautje geven waar ouders ook echt wat aan hebben, dan is een badcape altijd handig. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om juist een badjas voor jongens te geven.

6. Baby gym

Met een Babygym kan een baby lekker actief spelen. Een babygym gebruik je bijvoorbeeld in de box, of als het kindje op de grond ligt te spelen. Een babygym is een geraamte met allerlei speeltjes, knuffeltjes en spiegeltjes dat je boven de baby hangt. Zeker als de ouders de handen even vrij willen hebben, dan is dit het ideale cadeautje. Leg de baby in de box, schuif de babygym over het kindje heen en de ouders kunnen even rustig de was doen of koken. Ook zijn de knuffeltjes te verwisselen, zodat het voor het kind ook nog eens interessant blijft.

7. Speelkleed om op te spelen

Kinderen vinden het natuurlijk heerlijk om te spelen en een speelkleed is daar ideaal voor. In dit geval kan je kiezen voor een neutraler speelkleed of voor de welbekende auto speelkleed met wegen daarop. Zeker een auto speelkleed is altijd een succes bij jongens, want wat is er nou leuker dan met een auto’tje over het speelkleed te rijden. Een speelkleed is daarnaast ook nog eens handig, want het houdt de vloer kras-vrij en is daarnaast ook nog eens lekker comfortabel en warm voor het kindje.

8. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken, de alleskunner en must-have baby product! Op elke uitzetlijst komt de hydrofiele doek wel voor, want bij een pasgeboren baby zijn er al snel meer dan 10 hydrofiele doeken nodig. Deze doeken worden gebruikt bij het voeden of verschonen van de baby. Ook kan je kiezen voor een XL hydrofiele doek, wat een grotere doek is dan het standaard formaat van 70x70cm. Deze grotere doeken zijn bijvoorbeeld ideaal om als lakentje te gebruiken, maar ook om kinderen mee in te baken. Onderstaande hydrofiele doeken zijn stoer maar toch ook heerlijk zacht.

9. Balanceren met de Wobbel

De Wobbel lijkt misschien een raar cadeau, maar stimuleert kinderen in hun motoriek en specifiek in het balanceren. Als het kind nog klein is kan de plank worden gebruikt om overheen te lopen of bijvoorbeeld in te liggen. Naarmate het kindje wat groter wordt, kan de Wobbel worden gebruikt om te gaan balanceren. De Wobbel is een tijdloos cadeau en gaat dus een flink aantal jaren mee. De meest eenvoudig uitziende cadeaus zijn dan ook vaak de meest leuke kraamkadootjes want het prikkelt kinderen om hun fantasie te gebruiken.

10. Kraamcadeau met naam

Naast alle bovenstaande cadeaus, kan je er natuurlijk ook voor kiezen het ultieme persoonlijke kraamcadeau te geven.. namelijk die met de naam van het kindje! Zo kan je kiezen voor een speenkoord of juist een rugzakje met de naam van de pasgeboren jongen. De namen worden op deze producten geborduurd, wat een luxe uitstraling geeft. Ook kan je vaak kiezen voor verschillende lettertypes en kleuren. Ben je toch op zoek naar nog wat meer keuze in kraamcadeautjes met naam, check dan onze handige top 5 aan leukste kraamcadeaus met naam erop.

kraamcadeau jongen afbeelding 2

Ons favoriete kraamkado voor een jongentje

In bovenstaande lijst zijn natuurlijk ontzettend veel leuke cadeautjes te vinden als er een jongetje geboren wordt, maar toch is er wel één cadeau wat onze favoriet is – de loopfiets! Als je dit ons voor de geboorte van ons zoontje had gevraagd, dan hadden we daar vast wat anders gezegd.. maar de loopfiets is het he-le-maal! Hij is er super blij mee, gebruikt het ontzettend vaak en het is ook nog eens erg handig, want zo wordt je kindje minder snel moe dan bij lopen. De loopfiets gaat dan ook regelmatig mee naar opa en oma, want ook daar is en blijft het erg leuk om op te rijden!

Dit geef je uit aan een kraamcadeau voor een jongentje

Het is soms niet helemaal duidelijk welk budget je moet hanteren voor het kopen van een kraamcadeau jongetje. Is het voldoende om voor een tientje een rammelaar te kopen, of moet je een kraammand vullen totdat je aan de vijftig euro zit. De waarheid is dat het er echt heel erg aan ligt hoe dicht de vrienden of familie bij je staat. De meest dierbare mensen mogen best een geboortecadeau krijgen van een euro of vijftig en zelfs honderd is niet gek. Mensen die verder weg staan kun je een kleiner presentje geven.