10x meest handige kraamcadeaus

Soms is het lastig om te bepalen wat nou een handig kraamcadeau is. Als je een cadeau geeft, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de ontvangers er ook echt wat aan hebben. Zeker als je zelf ook al papa of mama bent, dan zal je een goed idee hebben wat handig is om te krijgen. Ook ouders die een tweede kindje krijgen, hebben een goed idee wat praktisch en handig is. In plaats van te kiezen voor het zoveelste knuffeltje, kijk vooral naar onze lijst waar je een echt nuttig kraamcadeau in kunt vinden. Kijk je toch liever even verder, dan is ons overzicht met kraamcadeau ideeën natuurlijk ook een goed startpunt.

handig kraamcadeau afbeelding 1

Een praktisch kraamcadeau waar je echt wat aan hebt

Elk van deze kraamcadeaus is handig voor elke ouder en kind. Of het nou gaat om een handige autostoel hoes, zodat het autostoeltje goed schoon blijft, of juist een speelgoedkist om het huis netjes te houden. Met elk van deze cadeaus ben je er zeker van dat het cadeau goed gebruikt gaat worden!

1. Geen last meer van krampjes met een warmtekussen

Voor een pasgeboren baby is niets zo vervelend als krampjes. Het zorgt ervoor dat je kind minder goed slaapt en huilerig kan zijn. Een warmtekussen kan hierbij helpen. Met een warmtekussen wordt het buikje van het kindje rustig en kalm, waardoor de pijn wegtrekt. Wij hebben dit warmtekussentje zelf ook gekregen als kraamcadeau en ontzettend veel gebruikt voor onze zoon Luke. Bij kramp en huilen in de nacht is de KipKep echt een uitkomst geweest! Zelf even kijken hoe dit warmtekussen werkt, check dan vooral deze video review online.

2. Alles wat nodig is meenemen in een handige en trendy luiertas

Een luiertas heeft elke ouder nodig, want met een pasgeboren kindje moet er nogal wat worden meegesleurd. Luiers, doekjes, verzorgingsproducten, voeding en ga maar door. Een luiertas is dus een absolute must! Je kan hierbij kiezen uit een van de luiertassen met band of bijvoorbeeld een rugzak. Voor een pasgeboren baby is een luiertas met band toch iets handiger en dat komt door de indeling van de tas en rits aan de bovenzijde.

3. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Van een net en opgeruimd huis kan wel afscheid worden genomen na de geboorte. Toch is het bewezen dat een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd zorgt en dus minder stress geeft. Een speelgoedkist of kinderkastje is daar een goede oplossing voor. Hier kan al het speelgoed en de rondslingerende baby items gemakkelijk in worden opgeborgen, zodat de nieuwbakken ouders meer rust in het hoofd hebben. Ook is een speelgoedkist of kast iets wat lang mee gaat.

4. Een white noise machine maakt een pasgeboren kindje rustig

White noise ofwel witte ruis is een monotone en ruisend geluid wat een pasgeboren baby rustig maakt. De baby herkent dit geluid vanuit de baarmoeder en wordt er daarom rustig van. Een witte ruis machine kan gemakkelijk aan en uit worden gezet en is bijvoorbeeld handig bij het laten slapen van het kindje. Zeker voor kindjes met slaapproblemen kan dit goed helpen.

5. De autostoel vanaf het begin schoonhouden met een autostoelhoes

De autostoel wordt direct na de geboorte gebruikt en ongelukjes komen nog weleens voor in de vorm van bijvoorbeeld spuug. Het autostoeltje kan goed schoon worden gehouden door middel van een autostoelhoes. Zeker de AeroMoov hoes is dan een echte aanrader. Het is ook niet zo gek dat deze hoes enorm veel in Nederland wordt gebruikt. 

6. Een kindje goed in de gaten houden met een baby autospiegel

In het eerste jaar wordt het kindje achterwaarts vervoerd in de auto. Om deze reden is het niet zo makkelijk om het kindje in de gaten te houden, want je kijkt tegen het achterhoofd aan. Om deze reden is een baby autospiegel erg handig. Deze plaatsen de ouders achter in de auto, zodat zij via de achteruitkijkspiegel van de auto en de geplaatste babyspiegel het kindje goed kunnen zien. Een autospiegeltje voor baby’s is dan ook veiliger, omdat constant over de schouder kijken niet meer nodig is.

7. Een veilige omgeving voor het kind met een traphekje

Veiligheid bij kinderen is belangrijk, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Een traphekje is daarom een erg handig kraamcadeau. Traphekjes kunnen tussen deuren of voor/in het trapgat worden geplaatst. Het zorgt ervoor dat het kind niet van de trap kan vallen, of bijvoorbeeld niet naar bepaalde kamers gaat. Traphekjes zijn gemakkelijk te verstellen, zodat het voor elk type trapgat en deuropening geschikt is. 

8. Hydrofiele doeken.. de handige alleskunner

Hydrofiele doeken zijn erg handig bij het voeden of verschonen van kindjes. Deze handige alleskunner is een echte must voor elke ouder en kind. Ook kun je kiezen voor een XXL hydrofiele doek, die bijvoorbeeld extra handig is voor het inbakeren van het kindje of om op te verschonen. Er zijn al snel 15 hydrofiele doeken nodig voor elk kind, dus met een leuk setje hydrofiele doeken sla je de plank absoluut niet mis.

9. Een financieel stabiele toekomst begint al vroeg

Het leren omgaan met geld begint al vroeg. Een spaarpot kan hier goed bij helpen, omdat het kind zo leert om beter om te gaan met geld en te sparen voor iets wat hij of zij graag wil hebben. Je kan er ook voor kiezen om de spaarpot alvast wat te vullen, zodat het kind alvast een goede start maakt en daar de komende jaren verder mee kan sparen.

10. Houten speelgoed gaat jaren en jaren mee

Tegenwoordig is veel speelgoed van plastic, maar toch geven veel ouders de voorkeur aan houten speelgoed. Een kraamcadeau van hout is namelijk een stuk duurzamer dan al het plastic en gaat veel langer mee. Ook gaat hout speelgoed veel minder snel stuk, omdat het van massief hout is gemaakt. We hebben in ieder geval een selectie gemaakt van onze favoriete houten speelgoed.

praktisch kraamcadeau afbeelding 2

Wanneer is een kraamcadeau niet praktisch

Als je op kraamvisite gaat, is het leuk om een cadeautje mee te nemen voor het pasgeboren kindje of zijn of haar ouders. Toch zijn niet alle kraamcadeaus even praktisch, want sommige items gebruik je vaak en anderen een stuk minder. Als je liever kiest voor een kraamkado waar ouders ook echt wat aan hebben, dan is het goed om na te gaan wat praktisch en niet praktisch is. Niet praktische kraamcadeaus, zijn vooral cadeaus die je erg kort of helemaal niet gebruikt. NIet praktische cadeaus zijn bijvoorbeeld knuffeltjes of kleding in maat 50 (sommige pasgeboren baby’s passen deze maat al niet meer). Ook is het slim om een uniek cadeau te geven, zodat je minder kans hebt dat een andere kraambezoeker hetzelfde cadeau al heeft gegeven. 

Knuffels zijn het meest onpraktische kraamcadeau om te geven

Tijdens de kraamvisite, zijn knuffeltjes één van de meest gegeven kraamcadeaus. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, want het is een betaalbaar en schattig cadeau om te geven. Toch zijn knuffeltjes niet erg praktisch om te geven, omdat het juist zo’n veel gegeven cadeau is. Ouders met een pasgeboren kindje ontvangen vaak wel tientallen knuffels en het merendeel eindigdt in de kast, la of bij de kringloopwinkel. Een kind heeft vaak tenslotte maar 1 favoriet knuffeltje en de rest is overbodig. Om deze reden raden wij het af om een knuffel als kraamcadeau te geven. Mocht je toch een knuffel willen geven, dan kan het beste kiezen voor de Happy Horse knuffel. Dit knuffeltje of knuffeldoekje is vaak de favoriet van het kind.