Kraamcadeau van 100 euro

Is er een baby’tje geboren en ben je op zoek naar een leuk en origineel kraamcadeau van rond de 100 euro? Dan zit je hier goed. Een kraamcadeau budget van 100 euro is een flink budget, dus daar kan je absoluut wat leuks en praktisch voor kopen. In de meeste gevallen is zo’n budget dan ook vaak bedoelt voor bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin of bijvoorbeeld je broer of zus. In dit overzicht hebben wij de meest leuke en originele kraamcadeautjes onder elkaar gezet. Om er voor te zorgen dat je geen onzinnige dingen koopt, hebben we er bewust ook extra veel praktische kraamcadeaus tussen gezet. De meeste cadeau’s in dit overzicht zijn rond de 100 euro.

kraamcadeau 100 euro header

De leukste kraamcadeaus van 100 euro onder elkaar

Een budget van 100 euro is een ruim budget. Toch is het niet altijd even makkelijk om een leuk, praktisch en origineel kraamcadeau te vinden van rond de 100 euro. De meeste kraamcadeaus zijn namelijk tussen de 20 en 50 euro geprijsd en is jouw budget dus echt ruim. Bij een groter budget is het slimmer om een kraamcadeau te kopen waar ouders ook echt wat aan hebben, zoals een wipstoeltje of een draagzak. Ook kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld een kraammand te maken, waar je meerdere cadeautjes in doet. Zo verspreid je het budget over meerdere cadeautjes, in plaats van dat je alles uitgeeft aan een groot cadeau.

1. Maak zelf een kraammand met cadeaus ter waarde van 100 euro

Als je een echt uniek cadeau wilt geven, dan is een kraammand helemaal leuk! Je kan namelijk zelf de kraammand samen stellen en er allerlei dingentjes in doen. Je kan dit ook mixen met handige als zowel leuke items. Hydrofiele doeken, knuffeltjes, badcapes en verschillende verzorgingsproducten, stop het allemaal in een mandje en je hebt een uniek kraamcadeau. Als je een kraampakket samen stelt is het ook leuk om er wat in te stoppen voor de vader en moeder, zo verwen je die ook een beetje tijdens de soms zware kraamweken. Aangezien je een ruim budget hebt, is het leuk om een goed gevulde kraammand te maken.

2. Draagdoek of draagzak

Een draagdoek of draagzak is een goede manier om de pasgeboren baby mee te nemen, zonder dat je een grote kinderwagen voor nodig hebt. Het is dan ook de ideale manier om een rondje te lopen, of bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie. Ook is een draagzak een goede manier om de relatie tussen ouder en kind te verbeteren. Doordat het baby’tje 9 maanden in de buik heeft gezeten, voelt het erg fijn om op een zelfde manier bij papa of mama in de draagzak te zitten. Onrustige kindjes die bijvoorbeeld veel huilen of slecht slapen, worden dan ook vaak erg rustig van de comfortabele en warme houding.

3. Wipstoeltje

Een wipstoeltje gebruik je vooral in de eerste maanden na de geboorte. Het is dan ook slim om een wipstoel te kopen die je kunt verstellen, zodat het stoeltje wat langer mee gaat. Een wipstoel is erg handig als de ouders hun handen even vrij willen hebben. Of dat nou even snel onder de douche springen is, of het avondeten koken, met een wipstoeltje zijn de handen even vrij. Een wipstoel heeft zijn naam te danken aan de wipbeweging die het stoeltje kan maken. Tegenwoordig zijn er super leuke wipstoeltjes te vinden met bijvoorbeeld een speelboog, zodat de baby ook nog eens kan spelen in het stoeltje. Op onze zuster website hebben wij dan ook de beste wippertjes onder elkaar gezet.

4. Luiertas

Een luiertas is nou echt zo’n handig cadeau om te geven, want ouders hebben die altijd nodig! Een luiertas gebruik je om de luiers en verzorgingsproducten in mee te dragen. De meeste luiertassen kan je dan ook aan de kinderwagen hangen, zodat de tas gemakkelijk mee wordt vervoerd. Luiertassen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Zo kan je kiezen voor een schoudertas, of juist een rugtas. Het is in ieder geval slim om een tas te kopen die past bij de kinderwagen, maar ook bij de smaak van de ouders. Houdt er ook rekening mee om echt een luiertas te kiezen en niet zomaar een rugzak. Luiertassen beschikken over speciale vakjes, waardoor het opbergen allemaal wat slimmer gaat.

5. Babygym

Met een babygym kan de pasgeboren lekker liggen en spelen met de speelboog. Een babygym komt vaak met een kleedje waar het kind op kan liggen en daarboven een speelboog van hout of plastic, met daaraan allerlei speeltjes, knuffeltjes, spiegeltjes en belletjes. Het wordt een babygym genoemd omdat de baby dan lekker kan bewegen en met de armen kan zwaaien, wat goed is voor de motoriek en beweging. Ook is het natuurlijk een lekkere afleiding als papa of mama wat anders aan het doen is.

6. Wobbel

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar een Wobbel is eigenlijk een heel simpel stuk speelgoed! Kinderen kunnen er de fantasie op los laten en het wiebelen op de Wobbel zorgt voor eindeloos plezier. Ook kan de Wobbel worden gebruikt om op te zitten, of bijvoorbeeld op te klimmen. Het voordeel van dit soort speelgoed is dat het helpt met de ontwikkeling van kinderen. Ook zijn de Wobbel gemaakt van mooi neutraal hout, wat tegenwoordig toch in de meeste interieurs past! Ook de vilt kleur is te kiezen, zodat de Wobbel helemaal is afgestemd met de kleuren van bijvoorbeeld de babykamer.

kraamcadeau budget 100 euro afbeelding

Stem het kraamcadeau vooraf af met de ouders

Bij een groot budget kom je al snel in de buurt van wat normaal gesproken door opa en oma wordt gegeven. In Nederland is het veel voorkomend dat de grootouders een groot en vaak prijzig kraamcadeau kopen. Meestal is dit dan het autostoeltje of bijvoorbeeld de kinderwagen. Het is dus slim om vooraf af te stemmen wat de ouders graag willen hebben van jouw kraamcadeau budget van 100 euro. Het zou natuurlijk zonde zijn als de ouders een dubbel cadeau ontvangen. Het makkelijkste is om te vragen of de pas geworden ouders een kraamcadeau verlanglijstje hebben, zodat jij daar eenvoudig wat uit kan kiezen.

Ook voor een kleiner budget koop je een leuk kraamcadeau

Het kopen van een kraamcadeau gaat echt niet om wie het grootste budget heeft. Ook voor een kleiner budget kan je enorm leuke kraamcadeaus vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speenkoord met naam van rond de 20 euro, of juist een kinderboekje van rond de 10 euro. Zeker kraamcadeaus met naam worden goed ontvangen door de ouders, want persoonlijker kan het bijna niet. Bekijk vooral onze handige overzichtjes met een wat betaalbaarder budget, zodat je ook dan met een leuk cadeautje aan komt zetten.