Nu terug naar alle kraamcadeau ideeën

Kraamcadeau vragen – maak een verlanglijstje

Als je in verwachting bent van een kindje, dan is het slim om alvast na te denken over de kraamcadeaus die je wilt gaan vragen. Helemaal slim is het maken van een kraamcadeau verlanglijst, want die kan je gemakkelijk delen en ook nog eens op afstrepen wat je al hebt gekregen op bijvoorbeeld de babyshower. Tegenwoordig kan je hier natuurlijk allerlei online tooltjes voor gebruiken, maar het is eigenlijk net zo makkelijk om een lijstje te maken in Word, Excel of notities van je telefoon. 

kraamcadeau verlanglijstje header 1

Als je een verlanglijstje maakt is het ook een optie om deze in te delen per categorie. Zo zijn de cadeautjes goed verspreid en blijf je bijvoorbeeld niet alleen op kleertjes steken. Het lijstje kan je bijvoorbeeld indelen op speelgoed, babykamer, kleertjes, verzorging en alles voor onderweg en op reis. Hieronder vind je alvast wat inspiratie om jouw eigen verlanglijstje mee te vullen.

  1. Speelgoed

Het grote voordeel van het vragen van speelgoed, is dat je niet eindigt met allerlei speelgoed waar je misschien niet helemaal achter staat. Misschien vind je plastic speelgoed niet zo fijn, of wil je liever geen speelgoed met geluidjes en lichtjes. Om precies die reden is het slim om ook speelgoed op je verlanglijstje te zetten, want zo heb je toch wat meer zekerheid dat je ook echt een kraamcadeau krijgt waar je blij mee bent. 

  1. Babykamer

Je bent misschien al begonnen met het inrichten van de babykamer, maar je zult vast en zeker nog wat dingetjes nodig hebben. Zo kun je denken aan een leuke aankleedkussenhoes, een naambord, een nachtlampje of een mooi speelkleed. Doordat je specifieke items op je verlanglijstje kan zetten, kan je ook meteen de door jullie gewenste kleur doorgeven. 

  1. Kleertjes

Als je kleertjes vraagt is het goed om daarbij te vermelden wat voor soort kleding. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het seizoen, maar ook de maat. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat je enorm veel kleertjes krijgt in maat 50. Helaas groeit het kindje hier zo uit, dus daar heb je al snel niks meer aan. Het is dus slim om de maten wat meer te verspreiden, zodat je met een kledingkast eindigt die een flinke poos mee gaat. 

  1. Verzorging

Voor de verzorging van een baby’tje heb je flink wat spullen nodig. Bijvoorbeeld voor het badderen of verschonen. Het is daarom slim om alvast een aantal verzorgingsproducten op je verlanglijst te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan de producten van Naif, of juist een zachte badcape. 

  1. Alles voor op reis en onderweg

Dit is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar eigenlijk is dit een hele praktische categorie. Als je op pad gaat is het handig om bijvoorbeeld een goede luiertas mee te nemen. Als je op vakantie gaat kan bijvoorbeeld een draagzak ook handig zijn, want dit maakt je een stuk mobieler dan met een kinderwagen of buggy.

Bij de geboorte van een kindje komt een heleboel kijken en zeker als het gaat om het aantal dingen dat je nodig hebt! Van kleinere items zoals kleertjes, tot grotere items zoals een kinderwagen. In Nederland is het vrij normaal om aan jullie ouders een wat groter en duurder cadeau te vragen. Zo kun je denken aan een kinderwagen of het autostoeltje. 

Een kinderwagen gaat al snel richting de 1000 euro en is een flinke uitgave. In de meeste gevallen vinden de toekomstig opa en oma het dan ook een leuk cadeau om te geven, in zijn geheel of in ieder geval een flink deel. Toch is het goed om dit vooraf niet van je ouders te verwachten. Bespreek dit vooral goed met jullie ouders, want misschien hebben ze wel een heel ander idee, zoals een spaarrekening met een mooi startbedrag. Op onze zuster websites Autostoeltjes.nl en Buggys.nl lees je de laatste reviews en vind je ook handige ‘beste’ lijstjes voor in ieder geval autostoeltjes en buggy’s. 

kraamcadeau verlanglijst afbeelding 1

Het grote voordeel van een kraamcadeau lijstje is dat je bijna geen cadeaus krijgt, waar je niet om hebt gevraagd. Het is dus verstandig om goed na te denken wat je op jullie verlanglijstje zet. Een goede tip is om de baby uitzetlijst erbij te pakken en aan de hand daarvan een verlanglijstje te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan hydrofiele doeken, badcapes of een luiertas. Ook is het slim om ons overzicht met handige kraamcadeaus te bekijken, waar verschillende praktische cadeaus op staan zoals een autospiegeltje, pittenkussen tegen krampjes en nog veel meer.