5x kraamcadeaus voor een tweeling

Wat uniek, er is een tweeling op komst of al geboren! In Nederland worden er jaarlijks zo’n 3000 tweelingen geboren en dat betekent dus dat 1 op de 90 zwangerschappen om een meerling gaat! Het is dus enorm uniek als er een tweeling in jullie omgeving geboren wordt. Om precies die reden is het dan ook extra leuk om de tweeling en ouders goed te verrassen met een leuk kraamcadeau voor een tweeling. De geboorte van een tweeling betekent natuurlijk dubbel werk voor de ouders, dus vergeet ook vooral niet om de ouders goed in het zonnetje te zetten.

kraamcadeau tweeling header

De allerleukste kraamcadeau tips voor tweelingen

Misschien staat jullie kraambezoek al in de agenda, of moet de tweeling nog geboren worden. Toch is het slim om alvast op zoek te gaan naar een leuk en origineel kraamcadeau voor een tweeling. Uiteraard kan je kiezen voor verschillende losse cadeautjes, of je kan er juist voor kiezen om een matching cadeau te kopen. Mocht je voor de eerste optie kiezen, dan kan je zeker ook eens kijken naar al onze leuke kraamcadeau ideeën . Kies je liever voor de tweede optie, dan hebben wij hieronder de leukste geboortecadeaus onder elkaar gezet. We hebben er ook wat losse cadeaus bij gezet, mocht je het leuk vinden om niet perse alles hetzelfde te kopen.

1. Babykleertjes

Als er een tweeling geboren wordt, dan is je eerste ingeving misschien om matchende outfits te kopen. Toch is dit niet direct waar elke ouder op zit te wachten, want hoewel het schattig is, is het juist ook leuk om elk kind een unieke identiteit mee te geven. Kijk dus bij het kopen van kleertjes dus goed naar hoe de ouders daar in zitten. Een goed alternatief voor 2x dezelfde outfit kopen, is om passende outfits bij elkaar te zoeken. Zo blijf je toch in dezelfde stijl, maar zijn beide kindjes net even anders gekleed. Uiteraard is dit bij een jongen-meisje tweeling natuurlijk wat gemakkelijker, maar bij twee meiden of twee jongens is het toch een stuk leuker om ze beide een aparte outfit te geven.

2. Boekjes over tweelingen

Uiteraard kan je kiezen voor standaard kinderboekjes, want deze zijn natuurlijk ook gewoon super leuk om te geven. Voor het slapen gaan is het voorlees momentje een goed bindingsmoment tussen ouders en kinderen. Toch is het ook leuk om te kijken naar boekjes die juist over tweelingen gaan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het boekje Fien en Pien of Dag Tweeling.

3. Voedingskussen voor tweelingen

Met een tweeling heb je natuurlijk al snel je handen vol. Het kan dus juist slim zijn om een praktisch kraamcadeau te geven. Zo’n soort cadeau voor tweelingen is bijvoorbeeld een voedingskussen, waar beide kindjes op/ tegen aan kunnen liggen. Zo blijven de baby’s goed in houding liggen, terwijl ze lekker beiden een flesje melk opdrinken. Je kan de voedingskussen kopen in verschillende kleurtjes, dus dat is extra leuk om bijvoorbeeld af te stemmen met de kleuren van de babykamer.

4. Naambord voor de kinderkamer

Bij de geboorte van een tweeling moet natuurlijk ook de babykamer worden aangepakt. Sommige ouders laten de kindjes bij elkaar op de kamer slapen en anderen hebben misschien wat extra ruimte, waardoor beide baby’s een eigen kamer hebben. In beide gevallen is het leuk om de babykamer iets persoonlijk van de kinderen mee te geven. Een naambord is bijvoorbeeld een hele leuke manier om op de muur of op de deur te hangen. Als de kindjes bij elkaar op de kamer slapen, is het ook leuk om dit naambord bijvoorbeeld boven de ledikant te hangen.

naambordje babykamer

Bekijk nu dit leuke naambord gemaakt van hout. Je kan dit bord in elke gewenste naam laten maken, waardoor je over een écht uniek geboortecadeau beschikt!

Nu te koop bij:

bol.com (€34,95)

5. Duobuggy om twee kids te vervoeren

Een duobuggy is zeker niet het goedkoopste kraamcadeau wat je kunt geven, maar wel een hele handige. Zeker als je bijvoorbeeld hele nauw familie bent, of het om je zus gaat. Een duobuggy is namelijk enorm handig, want het vervoeren van twee kinderen is natuurlijk een stukje lastiger. Een duo buggy gebruik je net zo als een ‘gewone’ buggy, alleen hier zitten de twee kindjes naast elkaar. Je kan hier prima kiezen voor bijvoorbeeld de duo buggy van Prenatal die prima uit de bus komt. Kies je liever voor een wat sterkere kwaliteit en mooiere uitstraling, dan is de Chicco Ohlala ook een goede optie.

tweeling kraamcadeau afbeelding 1

Overweeg een kraamcadeau voor de tweeling met naam

Voor de papa en mama is het vaak niet zo moeilijk om de twee kinderen uit elkaar te houden. Toch is het voor een ander niet altijd even makkelijk om nou precies te zien wie-wie is, zeker bij een tweeling van hetzelfde geslacht. Precies om die reden kan je ook overwegen om een tweeling kraamcadeau met naam te geven. Dit zijn cadeaus die je kan laten personaliseren met de naam van het kind. Vaak zijn dit dan items zoals een badcape of lakentje waar de naam is op gedrukt of geborduurd. Een persoonlijker cadeau bestaat er eigenlijk niet, wordt al deze cadeaus worden op bestelling custom gemaakt voor de twee kleintjes.

Een zwangerschap en bevalling van een tweeling is een flinke taak

Een zwangerschap van een tweeling is natuurlijk een flinke uitdaging voor in het bijzonder de toekomstige moeder. Niet alleen wordt de buik een stuk groter, maar brengt een tweeling zwangerschap ook vaak extra klachten met zich mee zoals misselijkheid of rugpijn. Dit laatste wordt bijvoorbeeld veroorzaakt doordat 2 kindjes dragen natuurlijk een stuk zwaarder is dan 1 kind. Uiteraard is de bevalling ook pittig, want de moeder moet bevallen van twee kindjes. Veel tijd voor rust is er niet, want meestla wordt het tweede kindje 5 tot 10 minuten later geboren na het eerste kindje. Misschien vindt je het ook wel leuk om wat meer te leren over een de zwangerschap van een tweeling. Lees dan ook vooral eens dit artikel van 24baby, waar alles over een tweeling aan bod komt.