Nu terug naar alle kraamcadeau ideeën

5 ideeën voor het allerleukste babyshower cadeau!

Als je binnenkort een babyshower hebt van een van je vriendinnen of misschien wel je zus, dan is het natuurlijk leuk om een origineel cadeau te geven! Misschien mis je net even de inspiratie om een leuk babyshower cadeau te bedenken. Geen probleem, dan ben je hier helemaal op de juiste pagina beland. Een babyshower is een feestje dat wordt gegeven voor de toekomstige moeder, vóór de geboorte van het kind. Het is een gezellig moment om de zwangere mama even helemaal te verwennen met aandacht, lekkere hapjes en leuke cadeaus! Tijdens een babyshower doe je vaak leuke activiteiten zoals een quiz of andere spelletjes. Babyshowers kunnen zowel thuis of op locatie worden gevierd. Meestal is een babyshower een verrassing en daar hoort natuurlijk ook een leuk cadeautje bij.

kraamcadeau baby shower header

Wat voor cadeau geef je tijdens een babyshower?

Tijdens een babyshower is het leuk om twee soorten cadeaus te geven, namelijk een cadeau voor de toekomstige moeder en een cadeau voor de baby. Ook is het slim om een praktisch cadeau te geven, iets waar de ouders echt wat aan hebben.  Met een babyshower cadeau kan je verder eigenlijk alle kanten op. Zo kan je kiezen voor een leuke memorybox, om alle leuke herinneringen te bewaren straks, of juist voor babykleertjes. Zeker bij kleertjes is het goed om rekening te houden met het geslacht van de baby en de smaak van de ouders. Als laatste is het handig om niet te kleine kleertjes te kopen. Je hebt misschien de neiging om kleertjes in maat 50 te kopen, maar voor veel baby’s is dit al snel te klein. Het is slimmer om kleertjes in een iets grotere maat te kopen, zodat deze later passen.

Wat je beter niet kunt geven tijdens de babyshower is een boek over opvoeding. De babyshower is een luchtig moment om samen het nieuwe leven te vieren en educatieve boeken over moederschap horen daar niet bij. Over het algemeen zijn deze boeken ook leuk bedacht, maar in de praktijk verschilt het erg per kind. Al met al zijn wij dus geen fan van dit soort boeken en dit kan je ook maar beter links laten liggen.

Check onze 5 favoriete babyshower cadeau ideeën

In een Memory box worden alle herinneringen bewaard, zoals bijvoorbeeld het eerste lokje haar en de eerst tandjes. Dit is natuurlijk het ideale cadeau voor de mama, om zo alle herinneringen goed te bewaren voor later.

Een luiertas is een absolute must, want daar kunnen alle baby spulletjes, luiers en verzorgingsproducten handig in worden meegenomen. Toch zijn sommige luiertassen een beetje ouderwets en niet zo mooi. Geef daarom een stijlvolle luiertas, die niet alleen handig is, maar er ook nog eens mooi uit ziet. Hieronder hebben wij in ieder geval onze favoriete luiertassen naast elkaar gezet. Uiteraard zijn de luiertassen vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld zwart, groen of zoals hieronder beige.

Wat is er nou lekkerder om de toekomstige mama eens goed te verwennen met de verzorgingsproducten van Rituals. Ook heeft Rituals een aparte lijn voor mama’s, wat Rituals Tiny wordt genoemd. Hieronder kan je in ieder geval onze favoriete geurtjes van Rituals vinden. Uiteraard kan je ook kiezen voor verzorgingsproducten van een ander merk, maar met Rituals zit je eigenlijk altijd wel goed. Ook zijn de cadeauverpakkingen natuurlijk ideaal om te geven.

Een badcape gebruik je na het badje van de baby. Een badcape is een handige handdoek die gemaakt is van zachte badstof. Een badcape is handiger dan een handdoek, omdat het baby’tje hier helemaal mee ingewikkeld wordt. Naast dat een babycape er super schattig uit ziet, is het ook gewoon lekker warm voor het kindje. Een badcape is bijvoorbeeld ook erg leuk om in een kraammand te doen, samen met andere bruikbare cadeaus zoals bijvoorbeeld hydrofiele doeken.

Newborn kleertjes komen eigenlijk altijd wel van pas! Houdt er wel rekening mee om kleertjes te kopen in een maatje groter, zodat de baby er niet direct uit groeit. Ook is het slim om rekening te houden met de periode dat het kindje geboren wordt, want een t-shirt in de zomer is natuurlijk niet handig. Als je kleertjes wilt kopen is het slim om te kiezen voor neutrale kleuren met zo min mogelijk prints. Zo weet je zeker dat het in de smaakt valt. Mocht het nog niet bekend zijn wat het geslacht van het kindje is, dan kan je ook kiezen voor neutrale kleuren zoals groen en beige. Onze persoonlijke favoriet is stiekem toch wel het Teddy berenpakje, waarbij de baby door deze onesie op een super schattig knuffelbeertje lijkt. Je het Teddy boxpak ook voor buiten kopen, zodat de baby lekker warm blijft.

Maak vooraf alvast een babyshower cadeaulijst

Als je een babyshower gaat organiseren is het slim om vooraf met de toekomstige moeder alvast af stemmen wat ze graag zouden willen krijgen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en vallen de cadeautjes 100% in de smaak. Een cadeaulijst is daarnaast ook een goede manier om ervoor te zorgen dat er geen dubbele cadeaus worden gegeven. Het zou natuurlijk zonde zijn als er twee keer hetzelfde boekje wordt gegeven en die dan weer moet worden terug gebracht. Om een goede cadeaulijst samen te stellen, is het slim om alvast even te spieken op een baby uitzetlijst. Op zo’n lijst staan allerlei handige dingen die je nodig hebt na de geboorte van een kindje. Hier staan bijvoorbeeld hydrofiele doeken, kleertjes, flesjes, speentjes en meer dingen op.

babyshower cadeau afbeelding 1

Gezamenlijk cadeau of juist allemaal een eigen cadeau

Tijdens de babyshower kan je er ook voor kiezen om juist 1 groot cadeau te geven, in plaats van allemaal kleine cadeautjes. Het is goed om dit vooraf met de groep af te stemmen, omdat jullie dan misschien ook het juiste cadeau moeten gaan zoeken. Kies je hier niet voor, dan is het nogmaals slim om gebruik te maken van een babyshower cadeaulijst. Zo weet je zeker dat de cadeaus gewenst zijn. Mocht je kiezen voor een groter cadeau, dan kan je bijvoorbeeld ook nadenken over een uitje met ze allen.

Liever niks kopen maar zelf maken? Maak een kraammand of luiertaart..

Als je zelf creatief bent, is het ook leuk om een cadeau te maken in plaats van te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kraammand. In een kraammand stop je allerlei leuke cadeautjes die de ouders en de toekomstige baby goed kan gebruiken. Het maken van een kraammand start met het uitzoeken van een leuk mandje of bakje. Je kan de kraammand vullen met bijvoorbeeld babysokjes, hydrofiele doeken, een knuffeltje, speen, bijtring en nog veel meer handige cadeaus. Ook kan je kiezen om een luiertaart te maken. Een luiertaart is zoals je wellicht al had verwacht, een taart van luiers. Natuurlijk is dit geen echte taart, maar luiers opgerold en bij elkaar geplaatst in de vorm van een taart.

Als je verder op zoek bent naar leuke inspiratie voor de babyshower, kijken dan vooral eens op de BabyShowerGuide, waar je enorm veel leuke ideeën, hapjes en spelletjes vindt!