5x kraamcadeaus voor papa’s

Hoera, een baby! De vader heeft 9 maanden gewacht op de toekomstige Messi of zijn kleine prinses en eindelijk is de baby dan geboren! Als je op kraamvisite gaat is het ontzettend leuk, om ook een cadeau te geven aan de ouders. Waar we in een ander lijstje al de leukste kraamcadeaus voor moeders samenvatten, sommen we hier de leukste kraamcadeaus voor vaders op. Het wordt vaak vergeten, maar voor vaders is het vaderschap ook een hele omslag. Zeker in de eerste weken komt veel van de zorg dan ook op de vader te liggen om de moeder herstelt van de pittige bevalling. Om precies deze reden is het dan ook extra leuk om de vader ook eens in het zonnetje te zetten met een leuk kraamcadeau voor papa’s.

kraamcadeau voor vaders header 1

De meest leuke kraamcadeaus voor vaders

Als je inspiratie zoekt voor een goed cadeau om aan recent geworden vaders te geven, dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij hebben onze favoriete cadeaus onder elkaar gezet, zodat jij alleen nog maar een keuze hoeft te maken. Als een kraamcadeau voor een vader uitzoekt, is het goed om na te gaan wat hij nou echt leuk vindt. Is hij bijvoorbeeld een echte voetbal liefhebber, dan is een cadeau in die richting natuurlijk super leuk om te geven. Check nu onderstaande kraamcadeau tips en kies jouw favoriete cadeau uit. Toch liever wat meer inspiratie op doen, bekijk dan vooral onze andere kraamcadeau ideeën.

1. Boekjes voor en over papa’s

Ook voor papa’s zijn er leuke kraamcadeaus te vinden in de vorm van een boekje. Zo kan je kiezen voor een boekje met ‘de beste papa’, of juist het boek van Jimmy Fallon. Bijna elke vader gaat de strijd aan om ervoor te zorgen dat ‘papa’ het eerste woordje is wat wordt gesproken! In het boekje van Jimmy Fallon wordt de vader bijgestaan om dit te bereiken. Over het algemeen is het af te raden om educatieve boekjes te geven met ‘hoe je een goede vader wordt’. Vaak staan hier adviezen in waar je niks mee kunt. Ook is het vaderschap iets wat je simpelweg moet ondergaan en niet uit een boekje kunt leren.

2. Voetbal en papa’s favoriete club

Zeker bij de geboorte van een jongetje, ziet menig vader al een toekomstige topvoetballer voor zich. Toch is voetbal ook steeds populairder onder meisjes en daarom het perfecte kraamcadeau. Wat is er dan leuker om het shirtje te geven van vaders favoriete voetbalclub. Of het nou PSV, Feyenoord, Ajax of AZ is, je kan een klein shirtje of volledig tenue kopen in kindermaat. Ook kan je kiezen voor een romper in de kleuren en met het logo van de favoriete voetbalclub. Om het helemaal af te maken, kan je er ook nog voor kiezen om er een kleine voetbal bij te geven.

3. Cadeaubon om zelf iets uit te zoeken

Het is niet altijd even makkelijk om zelf een leuk cadeau te bedenken. Om die reden kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een cadeaubon te geven. Zo ben je er zeker van dat de pas geworden vader er wat leuks van kan kopen. Of het nou een cadeau voor zichzelf is, of juist een cadeau voor de baby, op deze manier leg je dat in de handen van de ontvanger. Zelf vinden wij de Bol.com cadeaubon altijd wel makkelijk, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een ander soort cadeaubon als kraamcadeau.

4. Sokken zijn altijd handig

Sokken zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Nu denk je misschien, wat een saai cadeau.. maar er zijn erg leuke sokken voor vaders te vinden met allerlei prints. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor sokken met daarop ‘Super Dad’. Ook kan je kiezen voor sokken voor het kindje, waar bijvoorbeeld ‘mijn papa is de beste’ op staat. Een leuk en klein cadeau, als je niet al te veel geld wilt uitgeven.

5. Nachtje weg

De eerste weken kunnen nogal zwaar zijn en het daarom extra belangrijk dat de vader en moeder rusten, maar ook tijd met elkaar blijven besteden. De baby kan al snel alle tijd opslurpen, waardoor er weinig aandacht is voor elkaar. Een nachtje weg is dan ook het perfecte kraamcadeau. Het is helemaal een goed idee om dan ook nog eens aan te bieden om bijvoorbeeld op te passen op de baby, zodat de ouders zich niet druk hoeven te maken over de kleine. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een kaartje te geven en ouders zelf laten boeken op bijvoorbeeld Booking.com. Het makkelijkste daarentegen is om bijvoorbeeld een Bongo bon te geven, zodat het uitzoeken van een verblijf niet al vastligt. Zo kunnen ouders zelf een datum prikken en een bestemming kiezen.

kraamcadeau papa afbeelding 1

Liever een uitje dan een cadeau? Ook een goed idee!

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een dagje uit te geven aan je broer of vriend die vader is geworden. Het is natuurlijk ook super leuk om een mannendagje te plannen. Of je er nou voor kiest om te gaan karten, of een avondje te stappen, een activiteit als kraamcadeau is ook een leuk idee. Bij de geboorte van een kindje, kan het nog wel eens voor komen dat je elkaar wat minder gaat zien. Precies om die reden is het dus zo belangrijk dat je samen tijd door blijft brengen. Kijk goed naar jullie gezamenlijke favoriete bezigheden, zodat je een cadeau geeft waar de ontvangende papa ook echt zin in heeft.

Liever een specifiek cadeau uitzoeken voor een jongen of meisje?

Mocht je toch liever een kraamcadeau voor een jongen of een kraamcadeau voor een meisje uitzoeken, dan kan dat natuurlijk ook. Als je een goede band hebt met de ouders, kan je ook overwegen om beide te doen. Zo kan je de ouders verwennen, maar ook een leuk cadeau voor het pasgeboren kindje kopen. Waar we hier natuurlijk alle cadeautjes onder elkaar zetten voor de vader, is het een beetje gek om helemaal niks mee te nemen voor de moeder. Ook al is je band met de vader een stuk sterker, toch is het goed om ook een klein presentje mee te nemen voor de moeder. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan chocolade of juist een kraamcadeau waar beide ouders wat aan hebben, zoals het nachtje weg.